Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

"αναφορά ΟΙΚΟΥ"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σήμερα,σηκώθηκα με μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής μου ικανότητας απο τον οίκο KAYSON'S.Προφανώς η αιτία θα ήταν τα ειρωνικά μου σχόλια για τους καύσωνες των ΜΜΕ χτες.Αλλά είπα μέσα μου,δε με τρομάζεις οίκε.Παλιοκουφάλα οίκε , δε με τρομάζεις.θα συνεχίσω τον αγώνα μου .

Ετσι,φόρεσα το μαγιό μου ,αυτό της βερμούδας με τα ζωγραφισμένα σουβλάκια επάνω(ναι ρε γιατί? άλλοι φοράνε βερμούδες με μπανάνες και τυπους που κανουν σέρφ,οκ,εγώ εχω μια βερμούδα που έχει ζωγραφισμένα σουβλάκια,πατάτες τηγανητές,κοντοσούβλι,και ολα αυτά σ ένα συννεφο τσίκνας),έφταξα το κοτσιδάκι στα μαλλιά μου αφού πρώτα τα πατίκωσα με ελαιόλαδο απο το χωριό,επέλεξα το αμάνικο  T-shirt που έχει μια τεράστια στάμπα μπροστά με έναν Υπουργο σε στυλ Gladiator,φόρεσα τις καφέ λαστιχένιες μου σαγιονάρες ,αυτές που αφήνουν 3 δάχτυλα να φαίνονται ,έφιαξα ενα 5 λιτρο εσπρέσο και πήρα να κατηφορίσω το ποτάμι να βγώ εκεί στην αγαπημένη παραλία με τους φοίνικες,την αιώρα μου,ν αράξω,να χαλαρώσω,να περάσει ο Καυσωνας πάνω απ το αλμυρισμένο μου κορμί και να το σμιλέψει ανάλογα.

Και κει που κατέβαινα την πλαγιά,ακούγοντας τον θεικό τον Bob (οχι τον Σφουγγαράκη,τον άλλο λέω ,τον Marley να τραγουδάει I SHOT THE SERIF....κλπ) και στράβωνε το πόδι απο τον ιδρωτα  μεσα στην σαγιονάρα την καφέ,  λέω..."κάτσε ρε φίλε..μπηπως να μη παω για μπάνιο σήμερα?Μήπως να πάω για δουλειά?Εγω να πηγαίνω για μπάνιο και να αφήνω τον κάθε οίκο,να μου τη λέει ?? Ε όχι.Μ είχε πειράξει δλδ,θέλω να πω αυτή η πιστοληπτική μου υποβάθμιση.Μου ρθε και σαν όραμα ο σταμπαρισμένος στη μπλούζα μου ,υπουργός,ο Gladiator ,να δίνει μάχες ολομόναχος σην Αρένα ,και εντάξει...άλλαξα γνωμη..Ναι ,είπα,Θα μπω και γω στη μάχη.

Εκοψα απο Αχαρνών,ροδοβόλησα ίσα πέρα στον κάμπο με τις ελιές και το θυμάρι στα Πατήσια ,με τον ήλιο να χτυπάει το καπελάκι μου στον σένσορα που δίνει ενεργεια να κινηθει ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας -δωράκι του Ηλία -και σιγά σιγά βγήκα Σεπόλια.θερμοκρασία τους 30 και 3 ήτοι,33 c .Αλλά δε χαμπάριασα.Παλλουκάρι .Οταν έφτασα στη δουλειά,μερικοί με κάτι πορτοκαλί φόρμες κάτι φωνάζανε εκεί.,κάτι λέγανε,κάτι απολύσανε λέει,να κάνουνε κατάληψη και λοιπες αηδίες.Ν α σας πως εγω/.Ολοι θέλανε να πανε παραλία και απλά ψάχνανε δικαιολογία.Tους προσπέρασα περιφρονητικά και μπήκα στο γραφείο μου.

Εξω ο ουρανός σιγα σιγα άρχισε να παίρνει αυτό το σκατί χρώμα που είχε και ψές ,ενα χρωμα μειγμα απο κίτρινοφαιό εμετό ενός σμηνους ακρίδων,σαπιολαχανί  ευκοίλια κατσαρίδων και μια τζούρα μαυροκαφεαποτυχημένης συννεφένιας ονείρωξης.Αυτό είναι πεδίο μάχης,όχι μαλακίες !! Τι να λέμε τώρα!!! Εκεί πάνω υπογράφω απο το πρωι τιμολόγια και βγάζω εκτυπωσεις τους ΦΠΑ-δες μου.

Χαλάλι ρε.Θα πάω αύριο για μπάνιο.Αλλά εμένα δε θα μου την ξαναπεί κανένας Οίκος...Πισω Γαλάτες...πίσω φρεγκολεβατίνικες οχιές.

          


*nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...